сряда, 18 юни 2014 г.

Сватбен ден



Сватбен ден


Беше топла майска утрин, 28-ят ден на месеца в 2011 година. Началото на един ден, който щеше да остане незабравим. Въздухът е изпълнен с празнично настроение, розите покрай Младежкия дом са туко що цъфнали, разнасят благоуханния си аромат из центъра на града. Насъбралите се гости държат букети цветя в ръцете си. Всички са облечени официално и чакат той да се появи. Ето го и него с големия си фотоапарат на рамото, пристига с повдигнато настроение, знаейки, че днес е рожденият му ден.


Длъжностното лице събира младоженците в малката стайчка, за да им обясни какво трябва да правят, гостите са в очакване церемонията да започне. Той се приготвя да заснеме един незабравим ден.


Ето ги излизат. Всички ръкопляскат, Валеов влиза в роля и се развихря с неговия не чак толкова голям фотоапарат. Церемонията започва, всички слушат с умиление и съжаляват горкият младоженец, който е на път да направи голяма грешка, оженвайки се за тази жена.


Прогресът фокусира булката, мислейки си: "Защо не съм аз младоженецът - lucky bastard. Той ще се забавлява с нея, вместо аз.”. Мигът настъпва, тя казва „Да” и всичко свършва. Изведнъж той чува: „Шушииии, честит рожден ден”! Докато се осъзнае, тя го прегръща. Той се усмихва.


Церемонията свърши, всички се отправят навън в градината за снимки. Всички цветя са цъфнали и правят пейзажа незабравим. Фотографът дава всичко от себе си, за да направи снимките перфектни. Снимките са готови и гостите се отправят към мястото на празненството. Денят е малко тъжен, защото той знае, че скоро нещата ще се променят и той няма да я вижда повече.


Вечерта напредва и младата част от компанията усеща как Underground ги зове. Купонът се пренасят там и всички се забавляват до сутринта.


Година по-късно тя е готова да замине и на прощаване тя му казва „Шуши, ти винаги ще бъдеш мой верен приятел. Винаги ще има с кого да се сбия, винаги ще ми е приятно да те зашлевя като те видя. Ти винаги ще бъдеш Шуши, Обичам те.”.






Автор: Мила Ангелова




Няма коментари:

Публикуване на коментар